in harmony with nature 14999

Знаете ли, че навремето практикуващите китайска медицина получавали хонорари само, ако пациентите им оставали здрави. Има логика – ако са се натръшкали с грип как да работят, за да могат да платят на лекаря? В тази връзка като знам какви опашки са в нашите поликлиники, ми става ясно, че превенцията ни куца тотално.

За да сме здрави (пак според китайците), е нужно да обръщаме ежедневно внимание на това какво ядем, колко се движим, как се справяме с емоциите си, какво е качеството на сексуалния живот, работата и съня ни. Да, всички си го знаем това, само дето сме го оставили за някой друг ден. Ясно ни е, че хармонията и равновесието са в основата на това дали ще сме здрави и доволни, но нямаме време за тях. Така де – каква хармония като този новият проект направо ме съсипва и да, ще има равновесие, ама през юни – до тогава трябва да съм ги отметнала тези задачи… Познато ти е, нали? И на мен. Даже така добре, че ми сме си близки като с отражението в огледалото. Ама го поглеждам отражението и то милото има сенки под очите, стегнало е челюст, наострило се е, все едно отива на война. Лошото е, че и вчера беше така… И като знам, че сраженията, нападенията и бомбардировките се водят вътре в мен, ми е ясно, че и китайски медик не може да я спре тази война.

Слушах скоро медитация на Ошо. Той каза: „Твое рождено право е да си пълен със светлина. Ако го пропуснеш си глупак и си пропуснал вече много от живота. Този път бъди по-състрадателен към себе си…“ Не претендирам да цитирам съвсем точно, но запомних тази част, защото ме жегна заключението, че съм глупак.

Хубавото е, че имам избор – глупак ли ще съм и днес или ще прекратя битката. За да сложа точката, трябва да направя нещо по различен начин. Днес ДИШАМ. Седем дълбоки вдишвания и издишвания и виждам, че проблемът не е така всеобхватен, както ми се е сторило в началото. Забавя се ритъма на тялото и стресът излиза навън… Това беше една от практиките, препоръчани от Ошо. Не изисква време, пари и специална обстановка. Въздухът засега е общодостъпен. За разкош и допълнителна ефективност можем да си представяме как вдишваме светлина и издишваме напрежение.

Хайде заедно – дишаме…, издишаме…, дишаме…, издишаме… и така до седем. Да го направим заради себе си. Ако пък сте сред тези, които в момента носят две сърца, поднесете този подарък на новия живот във вас. Научете детето си, че светлината, хармонията и равновесието са негови естествени състояния. ДИШАЙ, ти го можеш:)

Ако намирате статията за полезна, моля, споделете я, за да достигне до повече хора!
Можете да ми покажете подкрепата си като се присъедините към моята Facebook страница.

Ще се радвам да се запознаем лично на тернингите и групите, които водя или на индивидуална консултация
Желая ви сбъдвания!!!
Поздрави, Елена 

Author: Елена Димитрова-Ангелова

Елена Димитрова–Ангелова е магистър-психолог по Обща психология в СУ „Св. Климент Охридски“, хипнотерапевт от Българска Асоциация по Хипноза и Хипнотерапия, сертифициран практик по метода Усъвършенствана енергийна психология (Advanced Energy Psychology – EDxTM), съчетаващ приложната кинезиология, работата с биоенергийната система и работата със съзнанието и подсъзнанието. Завършила е обучение по Позитивна Психотерапия и е терапевт в развитие по метода EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) за справяне с травматични преживявания, тревожност, проблеми, свързани със себеоценката и други.