Автобиография

_DSC2724
снимка: Garmiga Photography by Dimitar Georgiev

Елена Димитрова–Ангелова е магистър-психолог по Обща психология в СУ „Св. Климент Охридски“, хипнотерапевт от Българска Асоциация по Хипноза и Хипнотерапия, сертифициран практик по метода Усъвършенствана енергийна психология  (Advanced Energy Psychology – EDxTM), съчетаващ приложната кинезиология, работата с биоенергийната система и работата със съзнанието и подсъзнанието. Завършила е обучение по Позитивна Психотерапия и е терапевт в развитие по метода EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) за справяне с травматични преживявания, тревожност, проблеми, свързани със себеоценката и други.

Елена е треньор и консултант по личностно развитие и е сертифицирана за провеждне на първична терапия за лекуване на детски травми (Primal therapy – Dr. Arthur Janov).  Посещавала е група за личен опит и терапевтично израстване в неорайхианския терапевтичен модел.

Създател е на сайт за подкрепа и помощ на двойки с репродуктивни проблеми https://mechtazabebe.com/, водещ е на тренинги и семинари и на индивидуални психологични консултации.

Има зад гърба си 3 телевизионни сезона ежеседмични гостувания като специалист в рубриката „Мечта за бебе“ на следобедния блок на Канал 3, по теми, свързани с личното развитие и самоусъвършенстването, взаимоотношенията, родителството, партньорството,  отглеждането на здрави и щастливи деца, трудното зачеване.

Всеки вторник от 9 е гост на радио N-joy в рубриката „Загубени в превода“, посветена на предизвикателствата в партньорството и любовта.

От 2016 г. всеки четвъртък води терапевтични групи за жени, наречени Женски срещи за подкрепа и медитация, които се радват на добър и постоянен интерес в своята таргет група – жени 25-45 г.

В индивидуалната работа с клиенти използва еклектичен подход, комбиниращ методи от коучинга, енергийната психология, хипнозата, Десенситизация и Повторна Преработка на Информация посредством Движение на Очите, първичната терапия, позитивната психотерапия и подходи за работа с тялото.

Вярва, че всеки човек има естествени ресурси за справяне и активирането на собствения потенциал за самопомощ, е в основата на решаването на проблемите. Обръщането към себе си, опознаването, изчистването на блокажите, травмите и ограниченията помагат на човек да прекоси мочурището на симптомите, болките и неудовлетворението и да построи здравата основа за живота, който иска.

За нея психотерапията е общуване сърце в сърце и подхожда към процеса с приемане, автентичност и отговорност.