Срещнах се “очи в очи“ с проблемното забременяване и пътят на ин витрото преди близо две години. Силно вярвах, че ще ни сполети късмета на успелите от първия път, но уви, нещата се случиха така. И така последваха няколко трансфера, носещи със себе си вярата и надеждата, но и разочарование от неуспеха. Нищо, продължавахме напред след всеки един и така и до днес. Но с всяка крачка напред в мен се загнездваше все повече онази силна горчивина и болка, която все повече ни ми даваше мира и покой. Разумът ми повтаряше „Ще стане, спокойно, само време и търпение!“, а душата ми искаше да извика и някой просто да й отнеме товара от болката и мълчанието. Не бях споделя с никой. Не мислех, че е редно, уверена, че съм силна и ще се справя сама /и сами, заедно със съпруга ми/. Само че всеки ден силата ми отстъпваше пред неистовата необходимост от споделяне и помощ с някого. Интересно, имах контакти на психолози, хомеопати-терапевти, та дори и в самата клиника, където провеждахме процедурите, можех да се обърна за помощ,… но не го правех. Защото просто усещах, че „моят човек“ не се е появил, не съм го намерила или той не ме е намерил и това ще си стане, когато му дойде време.

И така, в един хубав и слънчев ден, на много приятно и забавно събитие, разглеждайки визитните картички на участниците, държах в ръката си тази на Елена Димитрова-Ангелова, консултант личностно развитие и създател на mechtazabebe.com  и просто знаех, без дори да съм я виждала и да съм правила „research” за нея, че тя е Моят човек!

Още с първия ни разговор Елена ме плени с изключителната си откровеност и прямота, със силното си приятелско отношение и излъчване и с подадената ръка!

Срещите ми с нея са едни от най – приятните ми преживявания, срещи, след които се чувствам заредена, балансирана, спокойна. Тя предразполага за открит разговор, за споделяне без притеснение и срам, и насочва към онези дълбини, страховете ни, които все тикаме дълбоко някъде, мислейки си, че ще преодолеем сами.

С нейната помощ преодолявам страховете и блокажите си и откривам все повече увереността на жената -Мария, която върви по пътя към бебето и скоро ще го гушне.

Благодаря ти, Елена, че те намерих, или че ти ме намери, или просто, че се намерихме взаимно! Ти си страхотен професионалист! Пожелавам ти успех на теб, на мен и на всички, които, вярвам, ще ме последват! Давайте, заслужава си!

Мария

Мария