Докога ще отлагаш живота си за “после”?

Докога ще отлагаш живота си за “после”?

“Пази си семейството, то е най-важното” – като по ирония на съдбата, ми го каза човек, който се развежда. Беше изпълнен с горчивина, за моментите от живота на децата си, които ще пропусне и се питаше за какво са му сега луксозният дом и парите в банковата сметка. Смяташе, че решението на жена му да си тръгне, е в резултат на това, че все е зает, липсващ, изнервен… Тъкмо си беше взел отпуск, изпълнен с мечти за безметежна почивка със семейството, когато го посрещнала новината, че скоро няма да е част от него.

Знам само едната гледна точка, едва ли отразява напълно реалността, но се замислих за склонността ни да оставяме истински важните неща за “после” – като мине пожарът в работата, като изплатя заема, като получа повишението…

Кой може да ни гарантира, че “после” ще го има, че важните неща ще ни чакат? Губим се в склонността си да оценяваме това, което имаме чак когато вече го няма и това ни коства най-горчивите уроци…

Пожелавам на вас и на себе си очи, уши и сърце, за да видим и почувстваме нещата, които не могат да се купят с пари!

Ако темите, свързани със зачеване и родителство, са ви на сърце, ще се радвам да разгледате моя блог http://mechtazabebe.com/, както и да станете част от фейсбук страницата му. Добре дошли!

Коментари

коментари

Повече за автора

Елена Димитрова-Ангелова

Аз съм Елена - магистър-психолог и жена, която иска да вижда около себе си хора, постигнали мечтите си. Използвам Хипноза, Усъвършенствана енергийна психология и психотерапевтични техники, за да оказвам подкрепа в индивидуалните си консултации. Създадох този блог, за да споделя себе си и да помогна на семействата, които искат рожба да извървят пътя си.