mother hands holding small baby's feetЗдравейте,

Казвам се Елена и ви благодаря за срещата ни на mechtazabebe.com. Създадох този сайт с убедеността, че мога да дам подкрепа на всички вас, които мечтаете в един светъл ден да гушнете своето бебе – малкото зрънце живот, което ще ви даде усещането, че съдържа и осмисля целия свят. Вярвам, че скоро ще разберете за какво говоря!

В сайта публикувам съвети, статии, откровения, медитации, споделям своя опит на психолог и жена. Пиша за всичко, което ми се струва полезно да знае жената, тръгнала по пътя към своето бебе, независимо, дали е подкрепена просто от вътрешното си усещане, че иска да стане майка или вече придружена от педя висока папка с изследвания, диагнози и епикризи.

Изпитвам огромна благодарност на лекарите, с чиято помощ и упорит труд беше зачената дъщеря ми, както и на всички учители в живота ми, които ми помогнаха да се превърна в подобрена версия на себе си и да разгърна потенциала да бъда човек с мисия и майка.

Правя този сайт, заради очите на всички онези жени в претъпканите чакални пред кабинетите за хора с репродуктивни проблеми и заради страха, разочарованието, безпокойството и гнева, които често виждам в тях. Заради всички онези мъже, които стоически понасят безкрайните часове чакане пред вратите на лекарите, приютяват сълзите на любимите си и преглъщат своите.

Вярвам, че всичко си струва в името на това да гушнеш бебето си, ако това е копнежът на сърцето ти, но че единственият начин да го постигнеш, е като намериш себе си по пътя. Бебето не е самоцел, нито трофей. То не бива да бъде награда, осмисляща съществуването, така както черешката на тортата не е самата торта. Как да запазиш себе си по пътя към бебето? Как да се усъвършенстваш и подготвиш да бъдеш подходящ родител на душата, която чака, за да започне живота си чрез теб? Как да ПРИЕМЕШ действителността и да оцениш възможните развръзки? Как да избереш подходящия за теб път, който ще те отведе до бебето, но няма да ти коства психическото (а и физическото) здраве? Начините да подобриш и психологическата, и физическата си форма са толкова много. Единственото условие е да го искаш и да си готов да излезеш от зоната си на комфорт. Ровенето в килера на психичното и отработването на травмите минава през болката, но дарява живот с радост и лекота.

_DSC2724снимка: Garmiga Photography by Dimitar Georgiev

Коя съм аз? Казвам се Елена Димитрова-Ангелова (Elena Dimitrova-Angelova във Facebook).

Магистър – психолог съм, дипломиран в СУ „Св. Климнт Охридски“. Завършила съм сертификационен курс по Хипноза към БАХХ и обучение по Ериксонова Хипноза, водено от Д-р Консуело Касула (Президент на Европейскoто Дружество по Хипноза). Също така и сертификационен курс по метода на Фред Гало по Усъвършенствана Енергийна психология. (EDxTM). Той включва техники от приложната кинезиология, работата по меридианите от традиционната китайска медицина и когнитивна терапия, с цел ефективно справяне с психологически проблеми). Имам сертификат за треньор по личностно развитие, продължавам да посещавам обучения по Позитивна Психотерапия, психотерапевтични тренинги, семинари и конференции. Правя всичко това, водена от желанието си да откривам нови светове и да комбинирам знанията си в индивидуален подход към всеки, обърнал се към мен за индивидуална консултация или посетил мой тренинг.

Първите ми образования са Културология и Журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Работила съм в цялата палитра на журналистическта професия – радио водещ, телевизионен водещ, онлайн редактор автор. Публикувала съм десетки статии, а изобщо не мога да преброя интервютата, които съм провела, записаните реклами и хилядите часове „жив” ефир зад гърба ми. Благодарна съм за срещите си с толкова много популярни или просто „нормални”, но всички уникални хора, които ме вдъхновиха да направя огромен завой и да се почувствам на Пътя си.

Всяка седмица съм гост в рубриката „Мечта за бебе” в следобедния блок на Канал 3 и съм сред авторите на сайта за мъдрост и вдъхновение Gnezdoto.net.

Майка съм на 6-годишна дъщеря. Докато се стремях към нея, срещнах много жени, чиято най-голяма мечта е да имат бебе. Бройката на мечтаещите се увеличава с всяка изминала година. Болшинството от тях са силни и можещи хора, с огромни сърца, но за съжаление често, засмукани от битката за бебе, губят себе си по пътя. Тогава изчезва смисълът на момента „тук и сега“ и важните неща се отлагат за тогава, „когато дойде бебето“. Днешният ден обаче е миналото на утрешния, неговата основа. Именно за здрав, щастлив и ползотворен днешен ден работя с моите клиенти. Така, когато утре дойде бебето, те ще могат да го посрещнат с отворени сърца и радост.

Накратко – правя нещата, които ми се иска да имаше кой да направи за мен преди години. Много съм щастлива от резултатите, постигнати от тези, които ми гласуват доверието да работим заедно. За мен е чест и благословия да ви подкрепям по вашия път!

Вярвам и знам, че чудеса се случват всеки ден и ще се радвам да бъда с вас, докато вървите своите! Благодаря ви, че съм част от живота ви!