Дупката като път към небето

Дупката като път към небето

Имали ли сте чувството, че попадате от дупка в дупка и колкото и да се опитвате да издрапате на повърхността, все се хлъзгате към дъното? От опит знам, че когато човек се навива, че с него „винаги“ така се случва или „никога“ не става по лесния начин, това е проява на защитния механизъм на идеализацията. Той показва склонност нещата да се обобщават и несъзнателно да се изключват онези моменти, които не потвърждават личното убеждение. Това се подсилва от факта, че търсим и намираме потвърждение само на това, в което вярваме. Нямаме нито фокус, нито очи за обратното на него.

Ако обаче сте наясно с гореспоменатите неща, намирате се в дупка и искате да излезете от нея, вярвам, че ще ви хрумне идея как бихте могли да го направите като прочетете тази Притча за магарето и кладенеца 

Веднъж магарето на един селянин паднало в кладенеца. Докато стопанинът му се чудел как да постъпи, животното часове наред издавало жалостиви звуци. Най-накрая селянинът взел решение – да зарови кладенеца заедно с животното. Казал си, че магарето и без това е вече много старо. А и кладенецът все някога трябвало да бъде затрупан. Просто не си струвало да се хвърлят толкова усилия, за да измъкне от трапа това старо животно. Затова извикал съседите си да му помогнат да зарине кладенеца. Всички дружно грабнали лопатите и се заели да хвърлят пръст в дълбокия ров. 
Магарето веднага разбрало накъде вървят нещата и започнало да реве оглушително. Не след дълго обаче, за всеобщо учудване, животното притихнало. След като хвърлили още няколко лопати пръст, селянинът не се стърпял и решил да надникне и да провери какво е положението там, вътре. И останал изумен от онова, което видял!
С всяка лопата пръст, падаща върху гърба му, магарето правело нещо невероятно. Докато съседите на селянина продължавали да хвърлят още и още почва в кладенеца, всеки път животното се изтръсквало и стъпвало върху трупащата се под краката му земна маса. Не се минало много време и всички с изненада видели, как магарето се показало над кладенеца, прескочило горния му край и с всички сили се понесло напред… 

Какво, ако обстоятелствата в живота ви в момента могат да се „употребят“ и по различен начин и всъщност искат да ви насочат към нов подход и действия? Какво, ако това, което в момента е най-големият ви проблем, е начин да надградите или разрушите и издигнете отново и различно това, което имате? Какво, ако наказанието от глобалния поглед към вас и живота ви всъщност е благословия? Знам, че човек, когато е затънал в помия, няма как да я преживява като аромотерапия. Знам обаче и че когато я свалиш от себе си се чувстваш прероден и си благодарен за топлата вода. Колкото повече са камъните, които ти хвърля живота, толкова по-висока е кулата, която можеш да построиш от тях, а погледнати отгоре, нещата изглеждат различно. Особено, ако не те е страх от високо.

Ако в момента се луташ и търсиш някакъв отговор или различна гледна точка, най-сърдечно те каня на 6 април в Женски срещи за подкрепа и медитация. Практиката е посветена на „ДОСТИГАНЕ ДО НАЙ-ВАЖНИЯ ОТГОВОР“. И не, няма да ви гледам на кафе, а ще ви подкрепя чрез компетенциите си на психолог и хипнотерапевт. Как ще стане това?

Ще имаш шанс за свързване с Висшето си Аз и търсене на отговор на важен за теб въпрос в момента. Как? Чрез техника на Нийл Доналд Уолш – авторът на изключителните „Разговори с Бога“, преведени на 30 езика. Дали ще наричаме „другия“ в това свързване интуиция/Бог/съдба или Висшия Аз, е въпрос на личен избор. Практиката е много силна и остави голям отпечатък в моя живот. Дойде моментът да я споделя с вас.
Тайната й е, че когато потънеш в състоянието „да бъдеш“ по време на медитация, правиш възможно да се докоснеш до по-висшата мъдрост и да й позволиш да проникне в интуитивното ти съзнание. Тогава отговорите, които търсиш, достигат до теб под формата на думи, мисловни образи или усещания. Никак не е задължително да си специалист в областта на медитациите, за да имаш успех в това да измамиш логичния ум и да се докоснеш до висшето знание. Предизвиквам те да опитаме заедно 🙂 Виж подробностите и програмата за април ТУК. 

Коментари

коментари

Повече за автора

Елена Димитрова-Ангелова

Аз съм Елена - магистър-психолог и жена, която иска да вижда около себе си хора, постигнали мечтите си. Използвам Хипноза, Усъвършенствана енергийна психология и психотерапевтични техники, за да оказвам подкрепа в индивидуалните си консултации. Създадох този блог, за да споделя себе си и да помогна на семействата, които искат рожба да извървят пътя си.