Божествената несигурност е двигателят!

Божествената несигурност е двигателят!

Всички се стремим към щастие и сме склонни да си мислим, че то ще го постигнем, когато осъществим някое важно за нас желание – когато най-после печеля по еди-колко-си, когато си купя любимата марка кола, когато имам партньор или пък бебе… Мечтите са разнолики и общото между тях е, че са едновременно стимул и спирачка. Карат ни да вървим напред и да се опитваме да ги случим и едновременно с това ни дърпат назад с усещането, че нещо ни липсва на този етап.

Картинката значително се променя, ако вместо за липса, говорим за “божествена несигурност” – вибрацията е различна на енергийно ниво. А и трябва да признаем, че е въпрос на гледна точка как ще приемаме все още неосъществените си желания – като двигател, който ни дърпа напред или като камък, който ни пречи да летим. Всичко това може да се отнесе и към мечтата за бебе – как да мисли за нея като за репродуктивен проблем или като пътуване към детето, пак е въпрос на личен избор. Той обаче определя начина, по който се чувстваме – наказани или предизвикани да постигнем по-добра версия на себе си, т.е. тласкани към еволюция.

Пожелавам на вас и на себе си божествена несигурност, която да приемаме с мъдрост и благодарност!

Ако темите, свързани с трудното зачеване и с отглеждането на деца ви вълнуват, сте добре дошли на фейсбук страницата на http://mechtazabebe.com/. Ако ли пък не, заповядайте за сутрешната доза вдъхновение!

P.S. Цитираните думи на д-р Чопра са от негово интервю за MagicBul.net.

Коментари

коментари

Повече за автора

Елена Димитрова-Ангелова

Аз съм Елена - магистър-психолог и жена, която иска да вижда около себе си хора, постигнали мечтите си. Използвам Хипноза, Усъвършенствана енергийна психология и психотерапевтични техники, за да оказвам подкрепа в индивидуалните си консултации. Създадох този блог, за да споделя себе си и да помогна на семействата, които искат рожба да извървят пътя си.